AMANDA drage og klut

_DSC6813-1920x1200_72x

Amanda-dragen er en mammaklut med flere funksjon. Den har vært prøvd ut en periode på Neonatal intensiv i Ålesund, med stor suksess.

  • Mamma bærer dragen på seg noen timer slik får den hennes lukt. Når mamma ikke er sammen med barnet legger hun igjen dragen, slik gir dragen trygghet til barnet som kjenner mammas lukt og «nærvær». Dragen legges ved kinnet eller på hodet til det syke eller premature barnet.
  • De ekstremt premature er spesielt vare for sterkt lys. Dersom lyset er for sterkt kan barnet f.eks. reagere med å slutte å puste, samtidig som de umodne blodkarene i øynene kan ta skade. Derfor brukes dragen også til dekke over/skjerme øynene til det umodne barnet når foreldrene, legen eller sykepleiere trenger godt lys for å vaske, undersøke eller under prosedyrer.
  • Snurrene skal etterligne navlestrengen, noe som er kjent og trygt. Barnet griper og slipper denne istedenfor å f.eks. dra i livsviktig utstyr!
  • Når barnet mister kosen sin finner de denne lettere igjen selv enn andre kluter.
  • Dragen sprer smil og glede for foreldre, søsken, pleiere og leger. Samtidig er den praktisk og ikke minst en positiv fargeklatt i en skummel hverdag…

Her finner du oppskriften på Amanda drage

Amanda-kluten

Amandaklut med snurrer

Amanda-kluten er en mammaklut med flere funksjon. Den har vært prøvd ut en periode på Neonatal intensiv i Ålesund, med stor suksess.

  • Mamma bærer dragen på seg noen timer slik får den hennes lukt. Når mamma ikke er sammen med barnet legger hun igjen dragen, slik gir dragen trygghet til barnet som kjenner mammas lukt og «nærvær». Dragen legges ved kinnet eller på hodet til det syke eller premature barnet.
  • De ekstremt premature er spesielt vare for sterkt lys. Dersom lyset er for sterkt kan barnet f.eks. reagere med å slutte å puste, samtidig som de umodne blodkarene i øynene kan ta skade. Derfor brukes dragen også til dekke over/skjerme øynene til det umodne barnet når foreldrene, legen eller sykepleiere trenger godt lys for å vaske, undersøke eller under prosedyrer.
  • Snurrene skal etterligne navlestrengen, noe som er kjent og trygt. Barnet griper og slipper denne istedenfor å f.eks. dra i livsviktig utstyr!
  • Når barnet mister kosen sin finner de denne lettere igjen selv enn andre kluter.
  • Dragen sprer smil og glede for foreldre, søsken, pleiere og leger. Samtidig er den praktisk og ikke minst en positiv fargeklatt i en skummel hverdag…

Her finner du oppskriften på Amanda kluten