Garnforslag

foto: Tove Fevang

Vi har egentlig ikke hatt lyst til å skrive opp konkrete garntyper som passer til prosjektet. Regelen er hovedbestanddelen skal bestå av ull, resten kan være en blanding av alpakka/silke/cashmere.
Garnet må ikke loe og det må være mykt og godt!

Så er det slik at Amandaprosjektet er vi i den heldige situasjonen, prosjektet inspirerer stadig flere til å ta pinnene fatt også de som knapt nok har tatt i pinner før. Tilbakemeldingene sier for dem, er dette litt for lite informasjon. De ønsker seg et forslag til hva de kan kjøpe, og på bakgrunn av dette er denne listen med garnforslaget laget.

Mange har spurt om Alpakka, her gjelder det samme, garnet må ikke loe. Babyalpakka blandet med silke viser seg å være noe av det som kan fungere greit.
Dette er bare noen forslag til hvilke garn som kan brukes, det finnes uendelig mange fler!

Regelen er hovedbestanddelen skal bestå av ull, resten kan være en blanding av alpakka/silke/kasjmir. Garnet må ikke loe og være mykt og godt!
Alpakka brukes fortrinnsvis til terminfødte.
Lurer du på noe/har innspill, send en direkte melding på FB til Tove (Fevang) eller Line (Auren Fet).

GARNFORSLAG:
Babyull ”babygarn” – fra Dale Garn, Viking, Trysil, Gjestal, Rauma, Sandnes Garn m.m. Med andre ord, all babyull kan brukes, også de som ikke står på denne listen!
Filcolana Anina, Filcolana
Knitting for Olive merino, Knitting for Olive
Sunday, Sandnes Garn (også Sunday PetiteKnit)
Tynn Merinoull, Sandnes Garn
DROPS Baby Merino, Drops
Giada og Merino extrafine, Mondial
2 og 3 tråders Merinoull, Nøstebarn Silkeull, Nøstebarn

Dette er noen forslag, men alle garn som er 165 meter eller mer på 50 g kan brukes så fremt de kvalifiserer til regelen om kvalitet.
NB Se regelen om kvalitet, som står i ingressen. Last ned Amanda garnforslag