2. søndag i advent 2017, SOKKER

Julen er kommet enda litt nærmere og denne søndagen  i advent får du enda et lite strikkeprosjekt som du fint rekker å gjøre ferdig til jul. Den andre oppskriften er disse små sokkene i 2 størrelser. Får du en ferdig i løpet av adventstiden, så lever den til kontaktpersonen til ditt sykehus. Så blir den levert sammen med julebamsene til de små til jul!
Tips! Samle gjerne opp da neste søndag kommer det et enda mindre prosjekter slik at du skal ha mulighet til å bli ferdig til jul.

NISSESOKKER

Design: Line Auren Fet
Redigering og gjennomgang av oppskrift: Tove Fevang
Foto: Geir Arnesen

Materialer: Babygarn (100% merinoull), 175 meter på 50 gram

Pinner: Strømpepinner nr. 3.

Fremgangsmåte:
Legg opp (28) – 32 masker

Strikk 2 masker rett, 2 masker vrang til arbeidet måler ca 5 cm.

Hæl:
Strikk frem og tilbake over 10 masker, den første pinnen rett, ta den første masken løst av, til sammen 9 pinner. Videre (fra vrangen) strikk til det gjenstår 3 masker på pinnen, 2 vrang sammen. Snu, ta første maske løst av, strikk til det gjenstår 3 masker, 2 masker vridd rett sammen. Snu, ta første maske løst av, strikk til det er 2 masker på pinnen, 2 masker vrang sammen. Snu, strikk til det er 2 masker på pinnen, 2 vridd rett sammen.
Plukk opp 5 masker langs helen, fordel maskene oppå foten på to pinner og fortsett med ribbestrikk, plukk opp 5 masker langs den andre siden av helen, strikk 3 masker rett (fra helen) inn på samme pinne.

Du er nå midt under hælen og har (8 – 9 – 9 – 8) 8 – 11 – 11 – 8 masker på pinnene.

Strikk 1 maske rett, 2 masker vrang, 3 masker rett, 2 masker rett sammen, de to neste pinnene strikkes i vrangbord som tidligere. 4. pinne: 2 masker vridd rett sammen, 3 masker rett, 2 masker vrang, 1 maske rett.

Strikk 1 maske rett, 2 masker vrang, 2 masker rett, 2 masker rett sammen, de to neste pinnene strikkes i vrangbord som tidligere. 4. pinne: 2 masker vridd rett sammen, 2 masker rett, 2 masker vrang, 1 maske rett.

Strikk 1 maske rett, 2 masker vrang, 1 maske rett, 2 masker rett sammen, de to neste pinnene strikkes i vrangbord som tidligere. 4. pinne: 2 masker vridd rett sammen, 1 maske rett, 2 masker vrang, 1 maske rett.

Fordel maskene så du har (7) 8 på hver pinne og fortsett i ribbestrikk til sokken måler mellom 5 og 7 cm målt fra bak på helen.

Tåfelling:

Strikk rett til det gjenstår 3 masker på første pinne, 2 masker vridd rett sammen, 1 maske rett.

På neste pinne 1 maske rett, 2 masker rett sammen, rett ut pinnen.

Gjenta disse to pinnene til du har 2 masker hver pinne.

Klipp av tråden og trekk den gjennom resterende masker.

Strikk en sokk til og fest trådene.

Har du ingen kontaktperson å levere til eller ønsker å sende luen.
Så kan den sendes til:
Amandaprosjektet
v/Tove Fevang
Leanglia 78
1387 Asker

God førjulstid til deg og dine 😉

Hilsen Tove
(styreleder Amandaprosjektet)